Helyi közélet

2013.03.19. 15:58

Kifehérítik jövőre az építőipart

Debrecen -  Jövő év januárjától megváltozik az építőipari tervezés és kivitelezés gyakorlata, szigorodik a szabályozás, amelyről egésznapos konferenciát rendeztek kedden Debrecenben.

Debrecen -  Jövő év januárjától megváltozik az építőipari tervezés és kivitelezés gyakorlata, szigorodik a szabályozás, amelyről egésznapos konferenciát rendeztek kedden Debrecenben. Mint azt érdeklődésünkre Liska András, okleveles építőmérnök, Hajdú-Bihar Megyei Mérnöki Kamara elnöke elmondta, a tervezéstől a kivitelezés befejezéséig minden mozzanatot a NAV-val, illetve a különböző építésügyi hatóságokkal összeköttetésben álló számítógépes rendszerben kell rögzíteni. Ezzel megszűnik a mutyizás, a szürke és fekete munka, és megtisztul az utóbbi évtizedekben felhígult szakma, mert a magukat építési vállalkozóknak nevező, szabálytalanságok sorozatával dolgozók kihullanak a rostán.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában