Helyi közélet

2013.03.06. 10:59

Határsértőket fogtak - Rendőrségi hírek Hajdú-Biharból

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. március 5-én 15 személyt fogtak el és 18 személyt állítottak elő a rendőrök, közülük 2 főt bűncselekmény elkövetésnek gyanúja miatt, 1 személyt pedig körözés alapján.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. március 5-én 15 személyt fogtak el és 18 személyt állítottak elő a rendőrök, közülük 2 főt bűncselekmény elkövetésnek gyanúja miatt, 1 személyt pedig körözés alapján. Biztonsági intézkedés 12 esetben történt. Megyénk közútjain 2 könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

A Debreceni Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást egy 33 éves debreceni férfi ellen, aki 2013. március 5-én hajnalban megjelent barátnője lakásánál, ahol szidta és fenyegette a nőt. A férfi a nála lévő fémből készült ütőeszközzel, a telken található ház ablakát, a redőnyt, illetve a bejárati ajtót több alkalommal megütötte, amely megrongálódott. A férfit elfogták a járőrök és előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. Vele szemben - őrizetbe vétele mellett - az eljárást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatja le.

Két határsértőt fogtak el a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2013. március 5-én hajnalban Bedő település közelében. A két algír férfi az ország területén való jogszerű tartózkodását, hitelt érdemlően igazolni nem tudta, így idegenrendészeti eljárás indult velük szemben.

A Debreceni Törvényszék BV Csoportja adott ki elfogató parancsot az ellen a 40 éves hajdúhadházi asszony ellen, akit 2013. március 5-én délután fogtak el a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság munkatársai. Az asszonyt őrizetbe vették.

Vámospércs külterületén két fatolvajt fogtak el 2013. február 28-án az esti órákban a helyi járőrök, akiket előállítottak a rendőrőrsre, majd ott meghallgatták és őrizetbe vették őket. A 38 és 23 éves nyírábrányi elkövetőket a Debreceni Járásbíróság gyorsított eljárásban 5 és 6 nap elzárásra ítélte.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában