Helyszíni beszámoló

2024.05.20. 12:50

Cannes-ból jelentjük: Premier ovációval és rezesbandával

Haon.hu

Igazán ünnepire sikerült a cannes-i filmfesztivál első hétvégéje. Az ilyenkor szokásos érdeklődésnek és a pünkösdi ünnep egybeesésének is köszönhető, hogy szinte egy gombostűt sem lehetett leejteni a Croisette-en, az éttermek előtt is ugyanúgy sorok kígyóztak, mint a vetítőtermek előtt.

Selena Gomez, Zoe Saldana és Jacques Auidard az Emilia Perez cannes-i premierjén
Selena Gomez, Zoë Saldana és Jacques Audiard az Emilia Perez cannes-i premierjén
Forrás: AFP / Sameer Al-Doumy

Kartellmusical is debütált Cannes-ban

A mozitermekben is ünnepi volt a hangulat, megérkezett ugyanis az idei hivatalos versenyprogram eddigi legnagyobb sikere, az Emilia Pérez Jacques Audiard rendezésében. A Zoë Saldana, Selena Gomez, Carla Sofía Cascón és Edgar Ramirez főszereplésével készült film egyszerre egy izgalmas, a mexikói drogkartellek világában játszódó thriller és látványos musical. Elsőre nagyon merész párosításnak tűnhet a két műfaj, arról nem is beszélve, hogy valaki arra vállalkozzon, hogy zenés-táncos betétekkel meséljen erről a kegyetlen világról, melynek köszönhetően százezer fölöttire tehető a nyomtalanul eltűnt, többnyire a kartellek által sokszor jelöletlen tömegsírokba temetett emberek száma. Az Emilia Pérez minden elemében merész alkotás, de valószerűtlensége ellenére működik, nem csoda, hogy a sajtóvetítésen is ünnepelték a kritikusok, a premieren pedig ez kapta az eddig legtovább tartó, több mint tízperces állótapsot hangos ovációt.

A Cannes Premiere szekcióban mutatták be az Emmanuel Courcol által rendezett En fanfare / The Marching Band című filmet vasárnap este. A két, gyerekkorában szétválasztott fivér egymásra találásának humoros és megható, sok zenével fűszerezett történetén jókat derültünk, a végén viszont szem nem maradt szárazon a Salle Debussyben, a fesztiválpalota második legnagyobb termében, különösen akkor, amikor a vetítés végén a filmben szereplő rezesbanda felvonult a színpadra, hogy eljátsszák a film egyik visszatérő slágerét. Ezekért a pillanatokért olyan jó itt lenni, mert ezek bizony csak itt történnek meg, és nem keveset adnak a mozi varázsához.

Váró Kata Anna
Cannes. 2024. május 20.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában