Helyi közélet

2013.03.07. 14:32

Bioenergetikai mérnök MSc szak indul az agráron

Debrecen - 75 millió forint pályázati forrásból kezdődik meg a tananyagfejlesztés az intézményben.

Debrecen - 75 millió forint pályázati forrásból kezdődik meg a tananyagfejlesztés az intézményben.Bioenergetikai mérnökök képzésének elindítását tervezi a Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, melyre az elkövetkező évek, évtizedek várhatóan növekvő szakemberigénye miatt van szükség. A képzés beindításához kapcsolódóan, több mint 75 millió forint pályázati forrásból tananyagfejlesztés kezdődik meg az intézményben – adta hírül a Debreceni Egyetem.

– Ma már nem kérdéses, hogy egyre nagyobb szerepet kapnak a környezetkímélő, megújuló energiaforrások. Ezek használatához azonban a legújabb információkkal és tudással rendelkező szakemberekre van szükség - tájékoztatott Dr. Harsányi Endre projektmenedzser.

A bioenergetikai mérnök képzésben résztvevők számára a Debreceni Egyetem oktatói a bioenergia előállítás és hasznosítás gyakorlat orientált ismereteit adják majd át. A projekt keretében elkészülnek a tantárgyak jegyzetei, az angol nyelvre fordított tananyagok, megtörténik a tantárgyak digitalizálása online formában, valamint tudományos szakadatbázisok beszerzésére és a képzési rendszerbe való beépítésére is sor kerül. Az intézmény a program révén bővíti képzési kínálatát, az idegen nyelvű krediteket is beépíti a tantervbe, az elkészített anyagok pedig online formában is elérhetővé válnak a hallgatók számára. A projekt várhatóan jövő áprilisra fejeződik be – olvasható a közleményben.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában