Helyi közélet

2013.02.27. 14:36

Ötödével több az influenzás beteg

Hajdú- Bihar - Míg a hetedik héten 321, addig a nyolcadikon már 383 új beteget regisztráltak.

Hajdú- Bihar - Míg a hetedik héten 321, addig a nyolcadikon már 383 új beteget regisztráltak.Megyénkben mintegy 19 százalékkal nőtt az influenza szerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma, a balmazújvárosi járásban (lakossága mintegy 31 ezer fő) pedig kiemelkedően sok, összesen 203 új beteget regisztáltak a 8. héten. Ez az esetszám a közel 220 ezer lakosú debreceni járás 95 új betegéhez képest is magas. Egyébként mindkét területen meghaladta a járványküszöböt az incidencia (adott időtartam alatt előforduló új esetek száma). Közösségi halmozódásról azonban nem kapott jelentést a múlt héten a HBM Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve – derült ki dr. Kohut Zsuzsa, járványügyi osztályvezető kérdéseinkre küldött válaszaiból.

A szakember tájékoztatása szerint az elmúlt héten négy betegnél influenza A, négy beteg légúti mintájából influenza B vírus jelenlétét igazolta a laboratórium.

Kérdésünkre az osztályvezető arról is beszámolt, eddig a megyébe érkezett 61 ezer adag vakcina mintegy 65 százalékát használták fel, végleges adatokat azonban csak áprilisban tudnak mondani. Tavaly a 61 ezerből végül 67 százalékot, azaz mintegy 41 ezer ampullát használtak el (a megye lakossága 541 ezer fő)

HBN-FÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában