Helyi közélet

2013.01.07. 16:11

Debreceni klumpában térhet vissza Linda

Egy debreceni fiatalembernek hála a mozivásznon térhet vissza Linda, a szocreál legmeghatározóbb klumpás rendőrnője.

Egy debreceni fiatalembernek hála a mozivásznon térhet vissza Linda, a szocreál legmeghatározóbb klumpás rendőrnője.

A debreceni Martin Csaba rendezett már filmet Dobogó kövek címmel, de az ő nevéhez fűződik Johnny Gold (Tánczos Tamás) karaktere is, aki szintén szerepet kap majd a készülő moziban. - Görbe Nórával egy reklámfilm forgatáson viccelődtünk azzal, hogy miért nincs folytatása a Lindának, amikor a művésznő megjegyezte, hogy azért, mert nincs aki megírja. Félkomolyan odavetettem, hogy majd én megírom - magyarázta Martin Csaba, a film indíttatásának körülményeit.

A történetről egyelőre annyit tudni, hogy Linda, a tapasztalt és még mindig harcias rendőrnő Tánczos Tamás személyében egy fiatal társat kap maga mellé, aki szerényebb szellemi potenciállal rendelkezik az átlagnál, ám Terminátorként aprítja az ellenséget. A filmben szerepet kapott Pindroch Csaba is, akivel a debreceni rendező korábban már dolgozott. - Szeretnénk a főbb karaktereket visszahozni, Emőditől kezdve Klárikán át, a rendőrőrsön megismert arcokig, de túl sokat nem akarunk foglalkozni a múltbéli eseményekkel. Szeretnénk továbbá szakítani a korábbiakkal, az eddigi Linda epizódok ugyanis főként Budapesten játszódtak. Az új moziban a főváros minimális szerepet kapna, az egyik kulcsfontosságú pont Debrecen lesz. Helybéli lévén ismerem a terepet, könnyen szerzek itt statisztákat is a nagyobb jelenetekhez, meg eleve szívügyem szerepeltetni a várost - foglalta össze Martin Csaba.

A rendező szerint eddig nem igazán kényeztette el a magyar filmipar a nézőket krimi vígjátékkal, ám az egész stábban nagy a tettvágy, hogy az amerikai filmekhez szokott nézőket is kielégítő magyar popcorn mozit csináljunk. A forgatást őszre tervezzük, remélhetőleg nyárig összejön a költségvetés és akkor egész nyáron tudunk próbálni. A fizikai felkészülés már elkezdődött, de szeretnénk kipróbálni a trükköket, a komplexebb koreográfiát alaposan begyakorolni, akár már a célhelyszínen - osztotta meg velünk a kulisszatitkokat a Linda visszatér rendezője.

-HAON-MI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában