Helyi közélet

2012.12.15. 16:16

Olvasói levél: Mikor lesz már vége?

Sajnos, hogy a városban kell lakni és mindazokkal a kellemetlen változásokat, amelyek az utolsó 2 évben végbementek, kell mai napig élni.

Sajnos, hogy a városban kell lakni és mindazokkal a kellemetlen változásokat, amelyek az utolsó 2 évben végbementek, kell mai napig élni.Kezdem az elején. A villamos sín lerakásával, illetve be nem ruházásával betelt a pohár a közlekedés nehézségeit illetően. Számtalan esetben esnek el idős emberek, akiknek orrán, száján jön a vér, mert az állandó törmelék buckák, meg be nem temetett gidres-gödrös utak teljes mértékben még a legjobb távolugró számára is kockázatos vállalkozást jelent, hogy ne essen ezekbe bele lábát, kezét össze ne törje. Ez a jelenség a Debrecen Pláza előtti területre vonatkozik, amit már egy Debrecenbe látogató idegen is sokall.

Nem beszélve arról, hogy rontja a város képét, én magam is szégyeltem a kérdezősködők előtt, akik szintén nagyon-nagyon el vannak képedve a látottak alapján.

Úgy gondolták, hogy a látványos Virágkarnevál óta történt valami érdemleges változás ezen a téren a város életében. Mindezek a dolgok figyelmeztetik a város tisztes vezetőit, hogy itt lenne az idő mindezeken változtatni.

Másik dolog, hogy bosszantó a kerékpárosok magatartása is, száguldó manőverezésekkel szinte hátba támadnak bennünket gyalogosokat. Még véletlenségből sem a nekik kijelölt úton haladnak nap mint nap, elképesztő és veszedelmes állapot, nekünk, gyalogosoknak a szempontjából.

A város szemetes, csikkes, flakonok tömegei hevernek a járdán... A debreceniek még meg is szokták ezt az állapotot, de egy idelátogató már más szemmel nézhet a városra. 

Kérem szépen a város előjáróit, hogy hassanak oda, különösen a munkanélküli emberek bevonásával, hogy a város képe pozitív irányba fejlődjön a rend és a tisztaság területén.

Tisztelettel: Kecskés Istvánné (nyugdíjas pedagógus)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában