Helyi közélet

2012.12.03. 16:33

Kirámolták a bezárt belvárosi szórakozóhelyet

A korábban indulatokat szült, majd bezáratott Club Deep ajtaját feltörve rámolták ki hétvégén a diszkót, az ügyben a rendőrség nyomoz.

A korábban indulatokat szült, majd bezáratott Club Deep ajtaját feltörve rámolták ki hétvégén a diszkót, az ügyben a rendőrség nyomoz.Többször írtunk a Gambrinus közben élők nyugalmát zavaró belvárosi szórakozóhelyről, amelynek nyitva tartását kezdetben egy bírósági határozatot követően Debrecen jegyzője korlátozta, majd a hatósági tiltás ellenére is üzemelő szórakozóhelyet végül bezáratta. - Időközben jelentős összegű tartozást halmoztak fel a szórakozóhely bérlői, így új szerződés készült, amelyben a bérlők vállalták, hogy amennyiben további elmaradásra kerül sor, úgy a helyet birtokba veheti a bérbeadó Cívis Ház Zrt. - mondta el kérdésünkre Kováts Ákos, a társaság vezérigazgatója.

Miután a helyet bezárták, a bérlőnek további adósságai keletkeztek, így az új szerződés értelmében a Cívis Ház élni kívánt a birtokbavételi jogával, amelyet a helyiséget lezáró hatósági pecsét akadályozott. - Szombaton a hatóság jelenlétében érkeztek a kollégák a szórakozóhelyhez, hogy átvegyék a bérleményt, ám a helyszínen azt tapasztalták, hogy a helyiség ajtaját már valaki feltörte. A beépített gépészeti berendezéseket két hűtőszekrény kivételével elvitték, miközben vandálok módjára törtek-zúztak - idézte fel a hétvégén történteket Kováts Ákos.

Mint megtudtuk, ismeretlen elkövető ellen az ügyben feljelentést tettek a rendőrségen. Információink szerint előzetesen több, mint tízmillió forintra rúghat az okozott kár, amelyet a Cívis Ház Zrt. a bérlőtől követelhet, hiszen az új szerződés értelmében az üzemeltető ügyvezetője magánvagyonával felel az állagmegóvásért, illetve az üzemképes állapot fenntartásáért. Úgy tudjuk azonban, hogy a bérlő elzárkózik mindennemű megkeresés elől, így a történetnek biztosan lesz még folytatása.

Kováts Ákos, a Cívis Ház Zrt. vezérigazgatója emellett hozzátette, hogy a többszáz négyzetméteres szórakozóhely a egy darabig valószínűleg bérlő nélkül marad, de egy biztos - a későbbiekben csak szigorú megkötések mellett üzemelhet a helyiség.

-HAON-M.I.-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában