Helyi közélet

2012.12.06. 13:58

2-es villamos - Nekik senki nem szólt pénzről

Debrecen - Az Arcadom debreceni alvállalkozói a végsőkig elkeseredettek, többen már a cégük felszámolását emlegetik.

Debrecen - Az Arcadom debreceni alvállalkozói a végsőkig elkeseredettek, többen már a cégük felszámolását emlegetik.

Egy nappal azt követően, hogy Demján Sándor a saját vagyonából kezdte el kifizetni az Arcadom Zrt. kecskeméti áruházbővítésén dolgozó alvállalkozóknak azok jogos követeléseit, a Napló a kettes villamos vonalán dolgozó alvállalkozókat keresett meg a kérdéssel: ők vajon kaptak-e bármiféle értesítést az Arcadom Zrt.-től arról, hogy hamarosan hozzájuthatnak a pénzükhöz. Csak nemleges válaszokat kaptunk...

Ott fizettek

A csütörtökre, a debreceni városháza elé tervezett demonstráció elmaradt, mivel az Arcadom Zrt.-t képviselő Demján Group kommunikációja közölte: sikeresen zárultak az alvállalkozók kifizetéséért folytatott tárgyalások. Csakhogy kiderült, a mostani egyezség kizárólag a Likvid Kontroll Kft. által képviselt mintegy húsz alvállalkozóra vonatkozik, közülük is azokra, akik az Arcadom kecskeméti áruházbővítésén dolgoztak.

- A mi cégünk hírközlési hálózatépítési munkákat végzett a debreceni kettes villamos nyomvonalán, és csak tavalyról 9,5 millió forinttal tartozik nekünk az Arcadom. Nem beszélve az idei több mint 30 milliós teljesítésünkről, igaz, ez utóbbi még nincs elszámolva, ezért egyelőre kifizetnie sem kellett a megrendelőnek - tájékoztatta a Naplót Katona Gábor, a Hírker Kft. ügyvezetője.

Itt még nem...

A Kapu Kft. munkatársai tizenhat darab kaput építettek be a remizbe (a villamosok garázsát nevezik így), de a 14 millió forintos munkából 4 milliót még mindig várnak az Arcadomtól. Puskás István igazgató leszögezte: ez utóbbi követelésük kacsán még ígéretet sem kaptak a kifizetésre, nemhogy pénzt. Ugyanez a problémája Balló Bélának, a Csarnok Team Kft. ügyvezetőjének. - Lakatosmunkákat végeztünk a kettes villamos vonalán. Szinte az összes pénzünk ráment arra, hogy mind a három kilométerre megvettük az anyagot, és miután 8 millió forinttal tartoznak nekünk, se a béreket, se az adóhivatalt nem tudjuk kifizetni. Ha ez így marad, felszámolnak minket... - mondta keserűen.

HBN-PA

 

Korábban írtuk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában