Helyi közélet

2012.11.09. 11:05

Rablási kísérlet Debrecen belvárosban

Debrecen - A Pásti utcán található takarékszövetkezetet próbálták kirabolni pénteken. Információink szerint a tettes marok lőfegyvernek látszó tárggyal követelt pénz, ám terve meghiúsult.

Debrecen - A Pásti utcán található takarékszövetkezetet próbálták kirabolni pénteken. Információink szerint a tettes marok lőfegyvernek látszó tárggyal követelt pénz, ám terve meghiúsult.

11:23

A Pásti utcai takarékszövetkezetet 2010-ben kétszer is megpróbálták kirabolni, a februári támadó sikerrel járt - azóta sem fogták el, a júniusi sikertelen kísérlet elkövetőjét azonban rögtön elfogták és még 2011 márciusában 2-5 év szabadságvesztésre ítélte a bíróság.

11:25

Nem sokkal a nyitást követően, egyelőre ismeretlen személyazonosságú férfi lépett be 2012. november 9-én 7.40 óra körüli időben a debreceni Pásti utcában található egyik pénzintézetbe és pénzt követelt. Az alkalmazottak közölték, hogy a pénztár időzáras, ezért a követelést nem tudják teljesíteni. A támadó ezt követően a közli mélygarázs irányába menekült el. Az alkalmazottak elmondása szerint a férfi kezében fegyver volt. A bűncselekmény során személyi sérülés nem történt.

A körülbelül 165-170 cm magas, átlagos testalkatú, sötét színű baseball sapkát, napszemüveget, sötét kapucnis dzsekit, sötét színű, oldalán fehér csíkos melegítő nadrágot és sötét sportcipőt viselő férfit keresi a rendőrség. Kérjük, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, a menekülő férfit látta, vagy előzőleg felfigyelt rá, tegyen bejelentést a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság fegyveresen elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt indított eljárást.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Cikkünk folyamatosan frissül!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában