Helyi közélet

2012.11.02. 12:28

Lombgyűjtő zsákok - Beválni látszik az új módszer

Debrecen - Ötvenezer zsákot osztanak szét ezekben a hetekben a jelentkezők között.

Debrecen - Ötvenezer zsákot osztanak szét ezekben a hetekben a jelentkezők között.

Október végétől elkezdődött a lombgyűjtő zsákok szétosztása, melyekhez idén már nem a Régi Városházán juthatnak hozzá, hanem az önkormányzati képviselőkön keresztül. A változtatás célja a kígyózó sorok, a több órás várakozás kellemetlenségeinek elkerülése, ami az elmúlt években rendre bosszanthatta az érdeklődőket. A zsákosztások helyéről, idejéről az (52) 511-570-es telefonszámon, illetve a debrecen.hu internetes oldalon a Polgárok/Hírek menüpont alatt tájékozódhatnak.

Komposztnak ajánlva

A debreceni önkormányzat idén őszre 50 ezer darab lomgyűjtő zsákot vásárolt bruttó 11 millió 270 ezer forintért – mondta a Naplónak Balázs Ákos, a városi Fidesz-KDNP frakció vezetője, józsai önkörmányzati képviselő (24. választókerület). Esetében nem beszélhetünk változásról, mert a nagyobb távolság miatt évek óta a településrészi önkormányzat helyiségében osztja a zsákokat ügyfélfogadási időben. Így történik most is, mint mondta, november 5-től várják a józsaiakat.

Komolay Szabolcs (9. választókerület) a maga területén – amibe a Lencz-telep vagy a Biczó István-kert is beletartozik – október utolsó vasárnapján már szétosztotta a maga kétezer zsákját. – A nap folyamán előre meghirdetett időpontban három helyszínen adtuk át a lombgyűjtőket. Az eseményről korábban a körzetembe tartozó közintézményekben tettünk ki közleményeket, de szóltam boltosoknak is, hogy említsék a betérőknek. Összességében jól sikerült, nem volt vele gond – tette hozzá.

Filepné Tóth Katalin (6. választókerület) kedden délután öttől a Karácsony Sándor Általános Iskolában, szerdán hasonló időpontban a Homokkerti Közösségi Házban oszt. A Faraktár, illetve a Létai út és a Diószegi út által közrefogott terület, a Budai Ézsaiás, valamint a Szabó Kálmán utcák környékén lakók képviselője megjegyezte: aki megteheti, annak javasolja a levelek komposztálását, az ő tapasztalata szerint ugyanis egy év alatt jól összeérik, s kitűnő talajt képez például az egynyári növények alá.

HBN-RaL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában