Helyi közélet

2012.11.17. 12:47

Az „ujjbegyszúrás” módszerével diabetes szűrővizsgálat Debrecenben

Debrecen - Diabetes szűrővizsgálatot tartottak szombaton délelőtt a DE OEC Gyermekgyógyászati Intézet Endokrin szakrendelőjében.

Debrecen - Diabetes szűrővizsgálatot tartottak szombaton délelőtt a DE OEC Gyermekgyógyászati Intézet Endokrin szakrendelőjében.A szűrővizsgálatot a Debrecenben megrendezett Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Magyar Diabetes Társaság Gyermekdiabetes Szekciójának XIX. Tudományos Üléséhez kapcsolódóan  rendezték meg. A vizsgálat során testsúly, testmagasság és vércukorszint kapilláris „ujjbegyszúrás” módszerével történő meghatározás történik.

A vizsgálatra nem szükséges éhgyomorral érkezni. Az érdeklődő 6-18 éves gyermekeket és szüleiket a Gyermekklinika Szakrendelői bejáratánál várták és útbaigazítták. Amennyiben az azonnali eredmény alapján felmerült további vizsgálat szükségessége, erre ott helyben felhívták a szülők figyelmét és tanácsaikkal ellátták őket.

Az igényekhez igazodóan a későbbiekben havonkénti rendszerességgel, további szűrő és tanácsadói programot terveznek a Gyermekklinika Alapítványai segítségével megvalósítani.

Fotó: Matey István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában