Helyi közélet

2012.11.23. 12:04

2-es villamos: Aggasztó csönd a remizben

Hogy milliós vagy milliárdos értékeket fed a csarnok, a szakemberek mondhatnák meg, de velük nem találkoztunk.

Hogy milliós vagy milliárdos értékeket fed a csarnok, a szakemberek mondhatnák meg, de velük nem találkoztunk.

Fotós kollégánk a kísérőivel járta körbe a Salétrom utcai Remizt, a 2-es villamospálya építéséhez kapcsolódó beruházást. Benyitott olyan irodába, ahol már asztalok állnak, ám kívül - ahol a villamosok ki-bejárnak majd, a sínnek még nyomát sem látta.

A napokban kelt tájékoztatás szerint – melyet Labancz Endre, az Arcadom Építőipari Zrt projektigazgatója írt alá – a járműtelepen jelenleg a következő munkafolyamatok zajlanak: a csarnokon belül elektromos alapszerelés, a külső gázvezeték hálózat (I.-II. ütem) építése, nyomáspróbája, illetve az oldalakna lefedések fogadószerkezeteinek felhegesztése. A hátralévő munkák listája pedig: vágányépítés, felső vezetékek kiépítése, útépítés (eddig az 1. ütem), műhelyépület felújítása, közműépítés, vágányépítés, felső vezetékek kiépítése és útépítés (II. ütem).

Ha valaki - érthető okból – most az kérdezné, miért nem dolgozik jelenleg senki, és mikor látnak neki, úgy a válasz, az elmúlt napokban kapott információk alapján a következő: élő munkásokat csak azután láthatunk, ha a kivitelező konczorcium és az önkormányzat képviselője aláírja a szerződés módosítását. Erre azért kell várni, mert a tervezetet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek előbb jóvá kell hagyni. Hetek óta várnak erre az érintettek. A remiznek az első villamos érkezésének napjára, március 18-ra kellene elkészülni. Hozzáértők szerint a visszaszámlálást tekintve már túl vagyunk a 24. órán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában