Helyi közélet

2012.10.09. 10:55

Diákhitel2 - A hitelkamat nagy részét az állam magára vállalja

Debrecen - Diákhitel2: a 9 százalékos kamatból 2 százalékot kell a hallgatóknak állni.

Debrecen - Diákhitel2: a 9 százalékos kamatból 2 százalékot kell a hallgatóknak állni.Évi 9 százalékban állapította meg a kötött felhasználású Diákhitel2 kamatát a Diákhitel Központ Zrt. a 2012. október 15. – 2012. december 31. közötti időszakra vonatkozóan. A Diákhitel2-t igénybe vevő ügyfelek számára felszámított kamatláb azonban mindössze 2%, az ezen felüli kamatrészt a Magyar Állam kamattámogatás formájában a hitelfelvevő helyett megfizeti.

Legyen fedezete

A teljes kamat biztosítja, hogy a társaság fedezetet teremtsen a hitelezéssel kapcsolatban felmerülő ráfordításaira, azaz a Diákhitel2 termék is önfenntartó módon tudjon működni. A Diákhitel Központ Zrt. a hitelnyújtáshoz szükséges forrásait változatlanul a pénz- és tőkepiacról vonja be, állami kezességvállalás mellett, amely kedvező forrásköltséget eredményez a hallgatói hitelrendszer számára. A finanszírozáshoz szükséges külső forrásokat rövid lejáratú készenléti hitelek és hosszú lejáratú kölcsönök formájában kereskedelmi bankoktól, magyar és nemzetközi speciális finanszírozó intézményektől, illetve nyilvános kötvénykibocsátásokon keresztül a tőkepiacról szerzi.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában