Helyi közélet

2012.09.23. 14:23

Színházi szisztémák Debrecenben

A napokban jelent meg Tóth Dénes Árpád tanulmánygyűjteménye a Csokonai Színház 1989-2011 közötti időszakáról. Színházi szisztémák a rendszerváltozástól napjainkig (1989-2011) című kötetben olvasható esszé a színikritikáról, a debreceni teátrum közelmúltját többek között a Horváth Árpád Stúdiószínház és az operajátszás történeti feldolgozásán keresztül ismerhetik meg az olvasók.

A napokban jelent meg Tóth Dénes Árpád tanulmánygyűjteménye a Csokonai Színház 1989-2011 közötti időszakáról. Színházi szisztémák a rendszerváltozástól napjainkig (1989-2011) című kötetben olvasható esszé a színikritikáról, a debreceni teátrum közelmúltját többek között a Horváth Árpád Stúdiószínház és az operajátszás történeti feldolgozásán keresztül ismerhetik meg az olvasók.A Forradalom a színházban című fejezet Vidnyánszky Attila társulatának első öt szezonját dolgozza fel a színháztörténeti alapvetés és a forrásközlés műfajának ötvözésével – azaz a történések tárgyszerű leírásával és esszészerű elemzésével.

Könyvbemutató: szeptember 27. – 18 óra, Horváth Árpád Stúdiószínház

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában