Helyi közélet

2012.09.06. 16:37

Állampolgári eskütétel Berekböszörményben

Berekböszörmény - Bensőséges ünnepséget rendezett a berekböszörményi község képviselőtestülete. Hatvanhárman tették le a településen a magyar állampolgársági esküt.

Berekböszörmény - Bensőséges ünnepséget rendezett a berekböszörményi község képviselőtestülete. Hatvanhárman tették le a településen a magyar állampolgársági esküt.A szépen berendezett kultúrházban Nagyváradról és a környező településekről érkezőket Nagy Ernő polgármester köszöntötte.

Régen várt igazságtételre kerül sor a mai napon – mondta a község vezetője, - amikor évtizedek után a határainkon túl élő honfitársaink újra magyar állampolgárok lehetnek. Erre az eseményre nagyon sokan vártak, mely a mai napon bekövetkezett. Külön megköszönte a megjelenteknek, hogy Berekböszörmény települést választották életük e nagy eseményének színhelyéül.

A Szózat elhangzása után az ünnepélyes eskütétel következett, a hazai, az Unió és a község zászlója előtt a polgármester szavai után.

Ezután következett a díszes oklevél átadása a község első embere részéről, majd Király Lajosné anyakönyvvezető ezután mindenkinek átadta a hivatalos okmányokat is.

Az új magyar állampolgároknak elsőként Nagy Ernő polgármester, Méhes Gyuláné alpolgármester és Király Lajosné anyakönyvvezető gratulált.

Különlegessége volt a Berekböszörményben megrendezett ünnepélyes eskütételnek, hogy az eseményre szinte kivétel nélkül többtagú családok érkeztek.

A berekböszörményi kultúrház falait a Nagyváradról érkező fotóművész által készített művészi fotók díszítették. Tóth István, aki a Romániai Fotóművészek Szövetségének az elnöke öttagú családjával tette le a településen az állampolgári esküt. A művész megható szavakkal köszöntötte Berekböszörmény lakóit, ajánlotta figyelmükbe a „Bihari magyar néphagyományok” című képanyagát.

Kedves jelenetek következtek, amikor az ünnepség hivatalos befejezése után az „új” magyar állampolgárok a díszes talapzaton elhelyezett zászlók előtt készítettek fényképfelvételeket, megörökítve emlékül számukra ezt a kiemelkedően jelentős eseményt.

HBN-VJ | Foto: Vmirjáncki József

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában