Helyi közélet

2012.08.13. 11:11

Újabb lépfene feliratú borítékot találtak

Ma délelőtt érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére, miszerint Debrecen, Szent Anna utcai Postahivatal előtti postaláda ürítésekor a postai kézbesítő két darab " LÉPFENE " feliratú borítékot talált.

Ma délelőtt érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére, miszerint Debrecen, Szent Anna utcai Postahivatal előtti postaláda ürítésekor a postai kézbesítő két darab " LÉPFENE " feliratú borítékot talált.A kiérkező bűnügyi szemlebizottság elvégezte a helyszíni szemlét. Az esetről a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve értesítésre került, a szükséges vizsgálatok elvégzése miatt.

A helyszínt a rendőrség biztosítja a postaláda és a levelek eredetben történő elszállításáig.

Az ügyben a Debreceni Rendőrkapitányság látszat keltésével elkövetett közveszéllyel fenyegetés vétség megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

 

Háttérinformáció:

BTK

Közveszéllyel fenyegetés

(1)Aki

a) más előtt olyan, a köznyugalom megzavarására alkalmas valótlan tényt állít, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget, vagy

b) a köznyugalom megzavarására alkalmas módon azt a látszatot kelteni törekszik, hogy közveszéllyel járó esemény közvetlenül bekövetkezik, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2)A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben írt bűncselekményt radioaktív anyaggal fenyegetve követik el.

(3) A büntetés az (1) bekezdés esetén három évig, a (2) bekezdés esetén öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a közveszéllyel fenyegetés a köznyugalmat súlyosan megzavarta.

Kelemen Éva r. főhadnagy

sajtószóvivő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában