Helyi közélet

2012.07.05. 09:41

Víziközmű-társulás: megvan a kellő egyenérték

Hajdúböszörmény - Újabb települések csatlakoztak a hajdúböszörményi kezdeményezéshez.

Hajdúböszörmény - Újabb települések csatlakoztak a hajdúböszörményi kezdeményezéshez.Újabb két település csatlakozott a Hajdúsági és Bihari Víziközmű Szolgáltató Társuláshoz július 2-án. A szomszéd megyéből Tiszavasvári és Szorgalmatos kezdeményezte a taggá válást, amit a jelenleg 11 település polgármestereiből álló társulási tanács egyhangúlag jóváhagyott azzal a céllal, hogy a hamarosan hatályba lépő víziközmű-törvény integrációs szándékának megfeleljenek, és a közös üzemeltetésben rejlő előnyöket önkormányzati szinten tarthassák – tájékoztatott dr. Cs. Varga László, Hajdúböszörmény alpolgármestere.

A bővüléssel (Tiszavasvári város lakosságszáma 13 386 fő, a felhasználói egyenértéke 11 733, Szorgalmatos község lakosságszáma 1012 fő, felhasználói egyenértéke 679) a hajdúságiak elérték azt a két célt, amit ez év januárjában megfogalmaztak: a közmű üzemeltetése továbbra is önkormányzati tulajdonú cégen keresztül történik, a társult települések felhasználói egyenértéke a törvényben végcélként előírt, 2016-ig megvalósítandó 150 ezer egyenértéket eléri. Mint megtudtuk, további települések is érdeklődnek a társulásba kapcsolódás iránt.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában