Helyi közélet

2012.07.04. 11:50

Milliós hamis ruhafogás Tarpán és Ártándnál

Ártánd - Több ezer hamis márkajelzésű pólót és fehérneműt találtak kedden éjszaka Ártándon egy Törökországból érkező és általános ruhaneműket szállító kamion rakterében – tájékoztatott szerdán Kupecz József regionális vám- és pénzügyőrségi szóvivő.

Ártánd - Több ezer hamis márkajelzésű pólót és fehérneműt találtak kedden éjszaka Ártándon egy Törökországból érkező és általános ruhaneműket szállító kamion rakterében – tájékoztatott szerdán Kupecz József regionális vám- és pénzügyőrségi szóvivő.

Mint mondta, a teherjármű vezetőjét szúrópróbaszerű ellenőrzés buktatta le, a ruhák silány minőségűek voltak, a hamis márkajelzések viszont alkalmasak voltak a fogyasztók megtévesztésére. A több millió forint értékű illegális ruhát lefoglalták, s áru hamis megjelölése bűncselekmény miatt eljárást indítottak a kamionossal szemben.

HBN

Két helyszínen több mint 14 millió forint értékben foglaltak le hamisított ruházati terméket a Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársai 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Tarpa község belterületén ellenőriztek egy furgont, amely különböző ruházati termékeket szállított. A járművet vezető férfi elmondta, hogy a raktérben lévő pólókat, nadrágokat és papucsokat Nyíregyházán vásárolta a piacon tovább értékesítés céljából. A NAV munkatársai megnézték a szállítmányt és feltűnt nekik, hogy több termék megszólalásig hasonlít egymásra, azonban mégis más világmárkák jelzéseivel vannak ellátva, de volt olyan papucs is, amelyen egyszerűen csak leragasztották a márkajelzést. A pénzügyőrök ezt követően alaposabban megvizsgálták a szállítmányt és kiderült, hogy a termékek egytől egyig hamis márkajelzéssel vannak ellátva, azok rossz minőségű hamisítványok.

Tegnap éjszaka Ártándon, egy Törökországból érkező és általános ruhaneműket szállító kamion esetében tartottak szúrópróbaszerű ellenőrzést a NAV munkatársai. A pénzügyőrök a kamion rakterében olyan védjeggyel ellátott ruhákat találtak, amelyeken egy egyszerű szemrevételezés alapján is látható volt, hogy azok anyagukban, kidolgozottságukban is silány minőségűek, viszont a rajtuk elhelyezett hamis jelzésekkel alkalmasak arra, hogy a vevőket megtévesszék.

Ezt követően a pénzügyőrök tételesen átvizsgálták a szállítmányt és több ezer darab hamis márkajelzéssel ellátott pólót és fehérneműt találtak.

Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársai a két eset során megtalált több mint 8 ezer darab hamis ruházati terméket lefoglalták és áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetése miatt indítottak eljárást.

NAV

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában