Helyi közélet

2012.07.19. 15:03

Hatszintes üzleti központ épül Debrecenben

Debrecen - Újabb 400 dolgozónak teremt munkahelyet a Lion Office Centerben.

Debrecen - Újabb 400 dolgozónak teremt munkahelyet a Lion Office Centerben.Több olyan eset is történt a városban, hogy egy gazdasági társaság tevékenységének megszűnésével azon a helyen befejeződött az iparfejlesztés. A Debreceni Dohánygyár azonban éppen az ellenkezőre példa, ugyanis az egykori Reemtsma által hátrahagyott épületeket és területet a Boros József tulajdonában lévő DILK Kft. 2005-ben megvásárolta és azóta folyamatosan fejleszti.

Erről Pajna Zoltán alpolgármester beszélt abból az alkalomból, hogy csütörtökön egy hatszintes, 7300 négyzetméteres innovációs központ alapkövét tették le a gyár területén. A beruházás csaknem 276 milliós támogatással összesen 790 millió forintból valósul meg jövő év tavaszára.

Nőhet a kihasználtsága

A jól ismert vállalkozó, Boros József az alapkőletétel előtt elmondta, az elmúlt években összesen 4 milliárd forintot fordított a volt ipari terület fejlesztésére. Ennek köszönhetően az egykori 5,5 hektárt egy hektárral tudta bővíteni és az épületek 33 ezer négyzetméternyi alapterületéből 20 ezernél több teljesen megújult. Az ott dolgozó cégek száma meghaladja a 70-et, a dolgozóké az 1200-at. Teljesen új épületet azonban először építenek a volt dohánygyár területén. Ennek során 70 férőhelyes mélygarázst, a földszinten konyhát, cukrászüzemet és éttermet alakítanak ki, míg négy szinten az irodák kapnak helyet. Jelenleg 75 százalékos a Lion Office Center kihasználtsága, ami száz százalék esetén és az új irodaépület telítettségekor 2500-3000 dolgozó foglalkoztatását jelentheti.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában