Helyi közélet

2012.06.09. 16:12

Három évtizede alkotnak a józsai díszítő szakkörösök

Debrecen-Józsa - Hímzés, szövés, textilfestés, horgolás, gyöngyfűzés – még felsorolni is sok, mi mindennel fogalkoznak a Józsai Díszítőművészeti Szakkör tagjai, akik idén közösségük megalakulásának 30. évfordulóját ünnepelik.

Debrecen-Józsa - Hímzés, szövés, textilfestés, horgolás, gyöngyfűzés – még felsorolni is sok, mi mindennel fogalkoznak a Józsai Díszítőművészeti Szakkör tagjai, akik idén közösségük megalakulásának 30. évfordulóját ünnepelik.Ennek apropóján kedden jubileumi kiállításuk nyílt a DMK Józsai Közösségi Házának Előtéri Galériájában (Debrecen-Józsa, Szentgyörgyfalvi u. 9.). A szakkör tagjai, akik büszkék arra, hogy együtt töltötték az elmúlt három évtizedet rendszeresen járnak gyűjtő utakra is. Legutóbb torockói mintákkal tértek haza, amelyeket folyamatosan dolgoznak fel. A mostani kiállításon láthatóak újonnan készült darabok, és olyanok is, amelyek az alkotók szándéka szerint a jövőt képviselik, alkalmazkodnak korunk ízléséhez, színvilágához. A múlt évben fő témájuk a történeti textil, vagyis az úri hímzés volt. Itt formabontó, hagyományos darabok is születtek. Az alkotások július 15-ig tekinthetők meg hétköznapokon 10-18 óráig. HBN

Fotók: Derencsényi István 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában