Helyi közélet

2008.12.30. 12:03

Stadion: két évig holtponton

<p>Debrecen - Kósa Lajos szerint a miniszter teljesen valótlan adatokat állított a debreceni stadion építésének ügyében.&#160; Nézze meg a tervezett stadion előzetes látványterveit! <DIA alt="Stadion - előzetes látványtervek 2008.12.30." height="800" width="960"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Stadion___el__337_zetes_l_tv_nytervek_2008_/index.shtml , SERIE ,960,800)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Stadion - előzetes látványtervek 2008.12.30." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A szocialista kormánynak a debreceni stadion ügyében következetes az álláspontja. Gyurcsány Ferenc első debreceni látogatásakor, még sportminiszterként jelentette ki, hogy nem támogatja a labdarúgó stadion építését.

Úgy látszik, hogy mindegy, ki foglalkozik a sporttal, valamiért a debreceni stadionépítés a szocialistáknak nem szívügyük – válaszolta Kósa Lajos, Debrecen polgármestere arra a kijelentésre reflektálva, amit Gyenesei István, önkormányzati miniszter nyilatkozott a Napló december 29-ei számában. A sportért is felelős politikus az interjúban többek között elmondta, stadionügyben az államnak nincs kötelezettsége Debrecen felé.

A köz javára!

Gyenesei úr az üggyel kapcsolatos nyilatkozatában egyébként számos ponton téved – folytatta a cívisváros első embere.

– Debrecen az EB pályázati felkészülés idején nem 9 milliárdot kapott, hanem 10 milliót adott a pályázathoz, a stadion nem 15 ezres lett volna, hanem 25-30 ezres, a város nem 16 milliárdot vállalt a finanszírozásban, hanem csak 4-et, azt is csak EB rendezés esetén.

Ha azt mondja a Miniszter úr, hogy nem dolga a kormánynak pénzt adni a debreceni stadionra, akkor ugyanebben az ügyben miért járt támogatás az Újpestnek, Nyíregyházának, Fehérvárnak, a Honvédnak, hogy csak néhány esetet említsek?

Dolga-e a kormánynak fociügyben az Advertum rt.-t közel 5 milliárddal támogatni? Egy magáncéget? Megtette. Ennyiből megépíthető lenne egy 15 ezres debreceni stadion! A köz javára! A kormány képlete fociügyben világos, Advertumnak 5 milliárd, Debrecennek semmi. Csak azt ne várják, hogy ebbe bele fogunk nyugodni.

A központ fontosabb

Az esetleges új debreceni stadionnal kapcsolatban a legutóbbi hír, ami nyílvánosságra került az volt, hogy német befektetővel tárgyalnak a város vezetői.

– Több tárgyalást is folytattunk német és más befektetőcsoportokkal, de a mai világgazdasági válság közepette a finanszírozást megoldani szinte lehetetlen. Ez azt jelenti, hogy a stadion ügye legalább 2 évre holtpontra jutott.

Tulajdonostársunkkal, Szima úrral egyeztetve úgy ítéljük meg, hogy az utánpótlásközpont építése sürgetőbb.

A jelenlegi helyzet kifejezetten rossz, kevés a pálya, szűkösek a felkészülési lehetőségek, ezen jövőre mindenképpen változtatni szeretnénk – fogalmazott Kósa Lajos.

 

 

Emlékeztetőül: hol tart a stadionépítés?

Új stadiont! Mikor? Hová?

Nem engedett a tárca

Stadiont, most!

Német játékos a Lokiban?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában