Helyi közélet

2008.10.21. 06:33

Szükség törvényt bont

<p>Talán normalizálódnak a klinikai tarifák is, és az emberek belátják, hogy csak annak kell s ildomos behajtania, aki tényleg beteget hoz-visz. A látogatók pedig néhány perces sétával könnyen eljuthatnak a lábadozó rokonukhoz. <STRONG>Fabók Ágnes jegyzete.</STRONG></p>

Vajon ki lesz az, aki kilobbizik egy „kis” területet a klinikák közelében a Nagyerdőből, hogy ott majdan sokszintes parkolóházat építsen, kihasználva, hogy a legnagyobb hiány ma (s már évek óta) a parkolóhelyekből van a környéken (sőt lesz is, ha megépül az új szálloda a strand területén)? – latolgatom gyakran a buszon üldögélve, amikor „elrobogunk” a klinikák melletti parkolóknál, pontosabban araszolunk a dugóban.
Nem is pénz kérdése lenne ez elsősorban, hanem befolyásé, meggyőzőképességé s bátorságé. Igen kell majd hozzá egy jókora adag kurázsi is, hiszen biztosan tiltakozunk majd ellene, s felháborodunk.
– Miért történik mindez? Hogy engedhetik meg? Miért nem gondolnak a jövő nemzedékre? Mi lesz így az erdő sorsa? Hova vezet ez a gyakorlat? – kérdezgetjük majd.
De ha jobban belegondulunk, be kell valljuk, csak az egyik szemünk fog sírni. A másik titokban nevet, vagy legalábbis mosolyog, mert végre megoldódik az évek óta húzódó parkolási mizéria a klinikák környékén.

Talán normalizálódnak a benti tarifák is, és az emberek belátják, hogy csak annak kell s ildomos behajtania, aki tényleg beteget hoz-visz. A látogatók pedig néhány perces sétával könnyen eljuthatnak a lábadozó rokonukhoz, barátjukhoz.

De Isten ments, nem akarok senkinek tippet adni, sőt. De azt beláthatjuk, hogy a jelenlegi áldatlan állapotot meg kell szüntetni. S, ha csak így lehetséges, akkor meg kell tenni.

Autók most is állnak a védett területen szép számmal. Lassan már a fákra is felmásznak egy talpalatnyi helyért. Mert a klinikára menni kell, nem szórakozni járunk oda…
De vajon mikor fog a szükség törvényt bontani?

[email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában