Helyi közélet

2008.10.09. 16:26

Megkérdeztük: Megnyugszik-e a pénzpiac?

<p>– Nincs túl jó anyagi helyzetben az ország, vállalkozóként nap mint nap szembesülök azzal, hogy az embereknek mennyire nincs pénzük, mindenki csak panaszkodik – mondta Török József, aki szerint nem nyugszik meg a pénzpiac.</p>

– Az a baj, hogy a magyar pénzpiac nem mentes a spekulációktól, a „nagy emberek” úgy manipulálják a dolgokat, ahogy nekik tetszik, ezért nem hiszem, hogy a kormányzati intézkedések megnyugvást okozhatnak – válaszolta a Napló érdeklődésére Erdei László.

– A kormányzat nem tekinti át a világpiaci folyamatokat, csupán saját céljai alapján cselekszik – magyarázta Hudák Zoltánné. – Meglátásom szerint az új adótörvényt rossz időpontban tervezik bevezetni, ha bárki utánaszámol, láthatja, hogy nem a várt eredményekkel fog járni, sokan kerülhetnek miatta perifériára – magyarázta.

Papdi Ákos szerint az, hogy az állam már nem 6, hanem 13 millió forintig vállalja a banki betétek biztosítását, az átlag ember számára teljesen semleges, mert nem rendelkezik milliós bankbetéttel, csupán a vagyonosabbakat érinti, akik egy szűk réteget alkotnak hazánkban.

– Szerintem nem nyugszik meg a pénzpiac. Sokkal kevesebben vannak azok, akiknek több millió forintjuk van a bankban, az átlagembernek nincs annyi pénze – fejtette ki véleményét Wágner Lajos.

– Meglátásom szerint a magyar pénzpiac nagyon labilis, a polgárok nem tudhatják, bízhatnak-e abban, amit az ország vezetése állít – nyilatkozta Magyarné Balogh Julianna.

  • Debreceni patkány a pácban
  • Keserû álláskeresés Debrecenben
  • Kéknyelv-betegség: fõ az óvatosság!
  • 150 bolt árulta a kínai mogyorót
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában