Helyi közélet

2008.10.14. 15:46

Malomparki rablás- újabb gyanúsított

<p>Újabb személyt,&#160;egy húsz éves férfit&#160;vett őrizetbe a rendőrség Debrecenben kedden a május 19-ei malomparki fegyveres rablással összefüggésben – közölte kedden Sápi Tibor, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.</p>

Mint emléketes, a bevásárlóközpont hátsó bejáratánál, az esti órákban elkövetett bűncselekmény során mellbe lőttek egy pénzszállítót, aki életveszélyesen megsérült. A rendőrség augusztus végén már elfogott egy 25 éves monostorpályi férfit, akinek a DNS-mintáját megtalálták a helyszínen talált tárgyakon. Ő azóta is előzetes letartóztatásban van. A hatóság két héttel a rablás után számolt be arról, hogy egy puskára és egy karláncra bukkantak a szomszédos, volt ifjúsági park területén.

 

Bár a rendőrség a nyomozás érdekében egyelőre nem kívánt belemenni a részletekbe, könnyen elképzelhető, hogy erről az elhanyagolt, fás-bokros területről lőttek. Ami bizonyos: a fegyverszakértő megállapítása alapján kispuskából tüzeltek.  
A 46 éves pénzszállító júniusban térhetett haza a kórházból. 
 
Gikszer 
 
A rablás során két pénzszállító vagyonőrt támadtak meg a hátsó bejáratánál. Páncélozott gépkocsijukkal a szokott időpontban, a szokott helyre érkeztek az aznapi bevételért. Egyikük bement a pénzért, társa az autóban maradt. Kifelé jövet lőttek rá, amikor elhagyta a fotocellás ajtót. Egy feketeruhás rabló termett az összeeső sérült mellett, és felkapta a pénzestáskát. A volán mögött maradt pénzszállító azonban megakadályozta a menekülésben: hátramenetben elsodorta a támadót, aki ijedtében –  a zsákmány nélkül – elszaladt.

 

A sofőr látta, hogy egy másik fekete ruhás alak várakozott a parknál. A rendőrség későbbi közlései arra utaltak, hogy a bűnözők még többen is lehettek. A rendőrség nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérletének megalapozott gyanújával nyomoz vele, és társaival szemben. A félmilliós nyomravezetői díjat visszavonták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában