Helyi közélet

2008.10.12. 09:05

Könyvtári Napok - idén is megbocsátanak a lejárt könyvtári könyvekért

<p>Vasárnap a Könyves Vasárnapon a rég elfelejtett könyvtári könyveket mindenféle büntetés nélkül lehet visszavinni az intézményekbe. A Könyvtári Napokon 386 település több mint 400 bibliotékája vesz részt, összesen több mint 2200 programmal. <BR /><BR /></p>

Idén október 7-e és 12-e között rendezték meg a hagyományos Könyvtári Napokat. Október 12-én a Könyves Vasárnapon lesz: nemcsak közkönyvtárak, hanem egyetemi, egyházi és pedagógiai könyvtárak is kinyitják kapuikat - mondta el Fodor Péter, az Informatikai és Könyvtári Szövetség elnöke.

A Könyves Vasárnapon az intézmények jelentős részében ingyen lehet beiratkozni, és ez a "megbocsátás napja" is egyben. Ez azt jelenti, hogy nyugodtan vissza lehet visszavinni rég elfeledett könyvtári könyveket, a késésért akkor nem kell büntetést fizetni. A szövetség elnöke ezzel kapcsolatban megjegyezte: országosan több tízezer kötet kerül ilyenkor vissza a tulajdonos könyvtárakba. Volt olyan eset is, hogy évtizede eltűntnek hitt könyvek lettek meg. Október 12-én 183 településen csaknem 600 programmal készülnek a könyvtárak.
A résztvevő intézményekről és a programokról részletes tájékoztatás a http://osszefogas.kjmk.hu internetes oldalon olvasható.

 

  • Felvilágosító könyv hatéveseknek
  • Könyvek vasárnapja
  • Ételek heréből - különös szakácskönyv
  • Ezek is érdekelhetik