Helyi közélet

2008.10.22. 12:34

Elvágta az ütőerét az üveg

<p>Tiszacsege – Úgy meglökte gyerekkori ismerősét egy 30 éves férfi Tiszacsegén, hogy a másik fejjel belezuhant egy szórakozóhely ajtajának üvegtáblájába, ami összetörve elvágta a nyaki ütőerét.</p>

Az eset még 2003. végén történt, de csak most született benne jogerős ítélet, miután a Debreceni Ítélőtábla kétszer (!) is új eljárásra kötelezte a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságot. Harmadik nekifutásra a táblabíróság helybenhagyta az első fokú ítéletet, és a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés miatt 1 év 6 hónap – végrehajtásában 3 évre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtották.

„Megcsúszott”

B. József egy tiszacsegei klubban találkozott az ismerősével, akivel ugyan nem voltak barátságban, de gyakran csípkelődtek, ugratták egymást. Azon a decemberi estén már mindketten megittak egy-két pohárral. Persze, megint kezdődött a cívódás, ami ezúttal valamiért elmérgesedett. A fiatalok összeakaszkodtak, sőt a földre is kerültek, mire a pultos közbelépett. Mivel az indulatok csak nem csillapodtak, a sértett azt mondta, ha már verekszenek, rendezzék le a klub előtt.

 

El is indultak kifelé, amikor B. József közepes erővel meglökte az előtte haladó férfit, aki olyan szerencsétlenül esett neki az említett ajtó üvegének, hogy elvágta a nyakát, s életét csak a gyors orvosi bevatkozás mentette meg. Azóta meggyógyult, és mint említette, megbocsájtott.


A vádlott a rendőrségi nyomozás során beismerte a bűncselekményt, de tagadta a lökés szándékosságát. Viszont a bíróság előtt már hárította a felelősséget, és azt mondta, hogy ismerőse a vizes padlón csúszott meg. Védekezését nem fogadták el.


A megyei bíróság 2004-ben felmentő ítéletet hozott az ügyben, de a táblabíróság rá egy évre hatályon kívül helyezte. Az ismételt eljárás során B. Józsefet újból felmentették, ám 2007-ben ismét csak új eljárás lefolytatására kötelezték az elsőfokú bíróságot.

Ratalics László

  • Leszámolás késsel, baseball ütővel
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában