Helyi közélet

2008.10.23. 19:02

Akik tettek a városért

<p>Nemzeti ünnepünk napján délután négy órakor tartották városi ünnepséget Püspökladányban, a művelődési központban. A megemlékezést Arnóth Sándor, Püspökladány polgármesterének beszéde nyitotta.</p>

– A forradalom résztvevői a mi napunkká tették október 23-át, és visszaadták az ország önbecsülését. A mi feladatunk egy jobb Magyarország megteremtése, melyben hinni, dolgozni, s élni tudunk – fogalmazott.
Hagyományosan minden évben ezen a napon adja át a képviselő testület a Díszpolgári és Pro Urbe címeket, melyet a kitüntetettek a városért végzett eredményes munkájukért kapnak. Idén Makai Lajos képviselő vehette át a díszpolgároknak járó elismerő emlékérmet, illetve Szabó Gábor birkózó, mesteredzőnek és Iványiné Balogh Magdolna zongoratanárnőnek életpályájukért posztumusz díszpolgári címet adományoztott a testület.
Györkei Gyula, Kiss Gábor és Laskai Irén Pro Urbe kitüntetést vehetett át, illetve Terdik Ferenc, a püspökladányi többcélú intézmény volt igazgatójának munkáját Pedagógus emlékéremmel köszönte meg a város vezetősége.

Ezek is érdekelhetik