Helyi közélet

2008.09.19. 17:01

Több pénz juthat a fejlesztésekre

<p>Debrecen – Új, és koncentráltabb járóbeteg-ellátást tervez a megyei és a városi önkormányzat, ahol egy helyen megtalálható lesz a fekvőbeteg-osztály és más társzakmák rendelői is. &#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/egeszsegugyi-holding/cn/haon-news-hbn_01-20080919-050840"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Egészségügyi holding 1.</B></A> [.pdf - 79KB]&#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/egeszsegugyi-holding-2/cn/haon-news-hbn_01-20080919-051030"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Egészségügyi holding 2. </B></A> [.pdf - 69 KB]</p>

Ez akkor valósulhat meg, ha az október 2-ai közgyűlés úgy dönt, a megyei önkormányzat tulajdonában lévő Kenézy Kórház és a debreceni VESZ Egészségügyi Kht. együttműködési megállapodást köthet – hangzott el Kósa Lajos polgármester és Rácz Róbert, a megyei közgyűlés elnökének pénteki sajtótájékoztatóján.

– Mindkét társaság közösségi tulajdonban marad, hiszen az egyik célunk, hogy az egészségügyi vagyon ne kerülhessen magánkézbe – hangsúlyozta a polgármester, majd hozzátette: az elsődleges szempont azonban a betegek teljes körű ellátása. Mint mondta, a szolgáltatások központosítása lehetővé teszi a fejlesztéseket, így az infrastruktúra modernizálását és a versenyképes minőségi ellátást.

Felvetődött a kérdés, a Klinika csatlakozhat-e az egészségügyi holdinghoz. – Amíg a Klinika az Debreceni Egyetem intézményként működik, erre nincs jogi lehetőség – válaszolta Rácz Róbert.

  • Videokapcsolat a gyorsabb gyógyításért
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában