Helyi közélet

2008.09.07. 08:19

Új házakba költöztek a komádi gyermekotthon lakói

<p>Komádi – Huszonnégy gyerek és fiatal élete változott meg azzal, hogy Komádiban beköltözhettek két új, a Komádi Gyermekotthon Borostyán és Búzavirág lakásotthonaiba.</p>

A kulcsokat ünnepélyes keretek között vehették át a csütörtökön. Az átadás az egyik barátságos és tágas otthon füvesített kertjében volt, a gyerekek énekekkel és versekkel készültek az eseményre.

Hídvégi László, az otthon igazgatója köszöntő beszédében elmondta, fontos, hogy a fiatalok a lehető legjobb körülmények között készülhessenek fel az életre. Ennek az egyik feltétele volt a megfelelő lakóhely.

Kocsis Róbert, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat közgyűlésének alelnöke arról beszélt, 72 millió forintból épültek fel a lakásotthonok azért, hogy a gyerekek családiasabb környezetben nőhessenek fel. A telkeket Komádi önkormányzata térítésmentesen adta a gyermekotthonnak.

Az ünnepi kulcsátadás után más település otthonainak lakói köszöntötték versekkel és ajándékokkal az új házba költözőket. Kaptak fali képeket, virágokat, melyekkel szebbé varázsolhatják szobáikat.

A ceremónia után két fiúval beszélgettem a kert egyik sarkában. Kíváncsi voltam, hogy tetszik nekik az új környezet. Kutilin János és Bujdosó Dávid a Borostyán Lakásotthonba költöztek.

– Sokkal családiasabb itt, kevesebben vagyunk és a szobák is nagyobbak, szebbek. A régi intézményben túl sokan voltunk már– mesélték a fiúk. A házban egy csinos konyha is van, megkérdeztem tőlük, szoktak-e főzni.

– A nevelőink készítik az ételeket, de azért néha besegítünk nekik – nevettek egymásra, majd hozzátették, hétköznap iskolában vannak, de hétvégén sokat játszanak kint a kertben, tévéznek vagy segítenek a ház körüli munkákban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában