Helyi közélet

2008.07.09. 11:08

Debrecen: romjaiban hever az egykori pékbolt a Petőfi téren

<p>Egykor friss péksütemény illata áramlott a szebb napokat megélt bódéból. Ma már csak átható vizeletszag jut annak, aki elhalad az összeroskadt kóceráj mellett. <DIA alt="Romokban hever a pékbolt a Petőfi téren 2008.07.09." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Romokban_hever_a_p_kbolt_a_Pet__337_fi_t_re/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Romokban hever a pékbolt a Petőfi téren 2008.07.09." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/romosepulet.AVI/viewer.html" target="_blank">Nézze meg a videót is!</A>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/romosepulet.AVI/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

A Petőfi tér már rég nem a szépségéről híres de ez azért már túlzás.
Debrecen lakosságának jelentékeny része halad el nap, mint nap a romok mellett.

Itt szállnak le a négyes, hetes, nyolcas, kilences, harmincas buszok és a kettes troli utasai.

Ráadásul a távolsági járatok is itt állnak meg. Nézőközönség tehát bőven akad. Jónéhány járókelő „csodálja” hosszú percekig a rohadó kupacot.

Talán még ők is emlékeznek arra ahogyan sorban álltak egy kis reggeli reményében, még mielőtt megkezdődött volna a hajnali műszak.

A kis bódé nem is olyan régen még virágzott. Már hat óra előtt is szívesen várta a korgó gyomrúakat.

Rá egy órára jött a következő hullám a diáksereg. A gyerkőcök is szívesen nyüzsögtek itt egy-egy finom falat reményében a nyolcórás becsengetés előtt.
A bódé melletti zöldséges sem marad el szomszédjától. Igaz a falak még állnak, de rozsdásodó lakatot és a kifacsarodott tetőt elnézve nem remélhetünk túl sok íncsiklandó gyümölcsöt odabentről.

Vajon miért zárt be a két szebb napokat is megélt üzlet?

A forgalomra nem lehetett panasz. Mégis 2008 júliusában forró vekni és a lédús gyümölcsök helyett csak rohadó romok közül szemezgethetünk Debrecen egyik központi csomópontjában.

Csis 

  • Debrecen szégyene a Nagy Sándor telep  A Nagysándor-telepen jártunk 2008.06.19.
  • Vér, fekália, narkó a görbe utcán  Görbe utca 2008.06.17.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában