Helyi közélet

2008.05.09. 11:42

Parkolás az Auguszta előtt - négyezerért

<p>Debrecen - A terület nincs táblával jelölve, szakaszhatár választja el. Nincs elkerítve, nincs rendbe tartva és befüvesítve, nincs lezárva, tábla nem tiltja. A parkolóhelyen körülbelül 40 autó állt.</p>

– Az Auguszta gyógyszertár előtti területen parkoltam az autómmal április 24-én, és megbüntettek. Túlkapásnak vélem. Eegyeseket hozzám hasonlóan büntettek, másokat nem – írta Novák Lajos, és hozzáfűzte: – Az Auguszta parkolója távol esik a bejárattól, a behajtásért fizetni kell, ingyenes parkolási lehetőség a közelben alig van.

Négyezer forintot szabtak ki nekem, de nem mellékeltek csekket, hogy kifizessem, hanem tovább küldik a szabálysértési osztálynak, így még akár 50 ezer forintig terjedő pluszbírsággal terhelhetnek.

Mértéktartó összeg

Levelét továbbítottuk Leposa Istvánnak, a közterület-felügyelet vezetőjének, aki válaszában egyebek mellett arról írt, hogy az említett napon és helyen a közterület-felügyelők 25 esetben szabtak ki távolléti helyszíni bírságot a közhasználatú zöldterületen szabálytalanul parkolókkal szemben.

Amikor befejezik intézkedéseket, elhagyják a helyszínt, de „ezt követően is történhetnek szabálytalan parkolások mindez azt jelzi, hogy az orvosi kezelésről távozó és korábban szabálysértést elkövető gépjárművezető azt fogja tapasztalni, hogy csak az ő járművével szemben intézkedtek”.

A nehézkes parkolási körülmények senkit nem jogosítanak fel a szabálytalan parkolásra – írta a továbbiakban. Álláspontja szerint a 4 ezer forint helyszíni bírság már önmagában is mértéktartó összeg, mert a jogszabály szerint a mértéke 3 ezertől 20 ezer forintig terjedhet.

Méltányossági lehetőséget a felügyeletnek a jog nem biztosít. A távolléti helyszíni bírság alkalmazása során a felügyelő értesítést hagy a gépjárművön, feltüntetve, hogy miért és mennyi bírságot szabott ki, de csekket nem helyez el.

A jármű adatait megkérik a nyilvántartásából, majd értesítést küldenek a szabálysértés tényéről az üzembentartónak. Ez tartalmazza a jelezett összegről szóló befizetési csekket is – tudtuk meg.

  • Sok a visszaélés, kevés a parkoló
  • Parkoló rendőrautó...
  • Parkoló csajoknak?
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában