Helyi közélet

2008.05.29. 17:51

Kihallgatták a Debrecenben meglőtt pénzszállítót

<p>Nem látta támadója arcát az a pénzszállító, akit múlt hétfőn lőttek meg egy bevásárlóközpont hátsó bejáratánál Debrecenben - ezt mondta a 46 éves biztonsági őr, amikor kihallgatták a Kenézy Kórházban.</p>

Azt is elmondta a rendőröknek, hogy felszólítás és dulakodás nélkül lőtte meg az álarcos rabló, amikor a napi bevételt vitte a páncélautóhoz. Az arcát azért nem látta, mert a férfi sötét csuklyát viselt.

A pénzszállítót két ember támadta meg. A bevételt nem tudták megszerezni, mert az őr autóban ülő társa megpróbálta elgázolni őket. Mindkét rabló elmenekült, de az egyikről sikerült fantomképet készíteni.

A rendőrök egy 170-180 centi magas, sportos testalkatú, 25 év körüli férfit keresnek. A fegyverszakértők megállapították, hogy a támadó 22-es kaliberű fegyverből lőtt. A lövedék roncsolta a pénzszállító máját, ezért többször megoperálták. Állapota most stabil, folyamatosan javul, de továbbra is intenzív osztályon ápolják.

Orvosai szerint van esélye a gyógyulásra. A felajánlott összesen 2,6 millió forintos nyomravezetői díj eddig nem hozott eredményt, a bűnözőket még keresik. A fegyveres rablással összefüggésben már több mint kétszáz embert hallgatott ki a rendőrség - mondta a Független Hírügynökségnek csütörtökön Vezendi Jánosné, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.


 

  • Továbbra is életveszélyben a pénzszállító
  • Pénzszállító rablás, meghosszabbított előzetes
  • Rablógyilkosság Tokajnál
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában