Helyi közélet

2008.05.29. 20:53

A mentők tudni akarták, ittas-e a földön fekvő

<p>Debrecen – Feleségével munkába tartott csütörtökön reggel 9 előtt Sóvágó Sándor, amikor a kocsiból észre vették, hogy a Bartók Béla út Szotyori utca sarkához közel egy férfi fekszik a földön.</p>

Megálltak, hogy szükség esetén segítséget hívjanak hozzá. Mint a férfi később a Naplónak elmondta, a földön fekvő először nem reagált a kérdéseikre, majd – arcának dörzsölgetése után eszmélni kezdett, s nem akarta, hogy mentőt hívjanak hozzá.

Felállni azonban nem tudott. Az autós mégis telefonált, a vonal másik végén ülő mentős nő azonban arra kérte, nézze meg, nem ittas-e az ember. Sóvágó Sándor nem érezte magát alkalmasnak, hogy eldöntse, milyen ok miatt került az illető a földre, s ezt meg is mondta, majd a beszélgetést megszakította.

Elindultak az autójukhoz, visszatekintve azonban azt látták, hogy a férfi mégis felállt, de a legközelebbi padra le is ült. Nem volt tehát ereje tovább menni. Ekkor Sóvágó Sándor ismét felhívta a mentőt, megtudni, küldtek-e kocsit a helyszínre.

Nem küldtek, hangzott a válasz. Egy közelben lakó férfi lépett végül hozzájuk, s annyit mondott, hogy akihez mentőt szeretnének hívni, reggel fél hét óta fekszik a földön. Olvasónk elítélően szólt a mentőkről, amiért nem reagáltak a segítségkérésre. Szerinte az a szabályzat, amely megengedi, hogy ilyenkor ne induljanak el a helyszínre, semmit nem ér: meghalhat a segítségre szoruló ember – fogalmazott.
Mivel a Naplónak délután négyig nem sikerült elérni a mentő azon illetékesét, aki reagált volna az elhangzottakra, válaszukat csak később közölhetjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában