Helyi közélet

2008.04.20. 15:47

Rendőrök, szerte Európából

<p>Nemzetközi rendőr konferenciát rendeztek szombaton a cívisvárosban, ahol több uniós tagállam – például Lengyelország, Németország, Románia – képviseltette magát.</p>

Nemzetközirendőrkonferenciát rendeztek szombaton a cívisvárosban, ahol több uniós tagállam – például Lengyelország, Németország, Románia – képviseltette magát. Szó esett a rendőrség és a határőrség szervezeti összeolvadásáról, és a schengeni határőrizeti rendszer gyakorlati megvalósításáról is.

Az uniós csatlakozásra való felkészülésről Sutka Sándor tartott előadást, aki – 1993 és 2003 között – tíz évig állt a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság élén. – A folyamat során, számos területen kaptunk segítséget, elsősorban a holland rendőrségtől. Nekik is köszönhető, hogy a hazai főkapitányságok között úttörő szerepre tettünk szert. Nemzetközi együttműködésnek köszönhetően korszerűsítettük a bevetésirányítási központunkat, bővítettük eszközeinket, középvezetői tréningeket szervezhettünk, és a minőségbiztosítási rendszerünk is közös munkán alapul – mutatott rá a dandártábornok.

Szombaton Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatával tüntette ki az Országos Polgár Szövetség – az itteni megyei elnökség javaslatára – Halmosi Zsoltot a megyeházán. A dandártábornok négy éven át – 2003 és 2007 ősze között – irányította a Hajdú–Bihar rendőrségét, jelenleg Vas megye főkapitánya.

RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában