Helyi közélet

2008.04.08. 13:03

Kupaaranyra hajtanak a női kézisek

<p>A hétvégén Győrben rendezik a női kézilabda Halászi Takarék Magyar Kupa négyes döntőjét, ahol a házigazda ETO mellett a Ferencváros, a Dunaferr és a Debrecen küzd a végső győzelemért.</p>

A szombati napon rendezik az elődöntőket, ahol a Loki a Dunaferrel, míg a Győr a Fradival csatázik a fináléba jutásért, míg vasárnap eldől, kik szereznek érmet az idei versenysorozatban.

Bravúr kell

A papírforma egyértelműen amellett a Győr mellett szól, amely zsinórban negyedik MK-győzelmét arathatja a hétvégén, hiszen veretlenek a bajnokságban, a Bajnokok Ligája egyik legnagyobb favoritjai, ráadásul hazai környezetben lépnek majd pályára.

Amint a hétvégi eseményt felvezető sajtótájékoztatón elhangzott: a Győr mindenképpen szeretné otthon tartani a kupát, amiben a Dunaferr lehet a legnagyobb riválisa, már csak azért is, mert az újvárosiak 2004-ben éppen ellenfelük otthonában diadalmaskodtak.

A másik két résztvevő, a Debrecen és a Ferencváros az erőviszonyok alapján óriási bravúr árán juthat a vasárnapi döntőbe. – Biztos vagyok benne, hogy jó mérkőzések lesznek. A csapatok játékerejét tekintve szóródik a mezőny, de egy ki-ki meccsen bármi lehetséges.

Sérültünk nincs, normalizálódik a helyzet a csapat háza táján, s ez remélem, nem is változik a hétvégéig. Nagyon szeretnénk a döntőbe jutni – nyilatkozta Skaliczky László, a DVSC-Aquaticum technikai igazgatója.

Történelem

A Magyar Kupát 1951-ben rendezték meg először. Az első tizenkét évben csak négy kiírás volt, 1963 óta viszont folyamatosan avatnak kupagyőztest. Az eddigi negyvennyolc kiírásnak éppen a felét nyerték az idei négyes döntőbe jutott
csapatok.

A tavalyi, Budapesten megrendezett négyes döntőbe ugyanaz a négy együttes került, mint idén. Akkor az elődöntőben az ETO egy góllal múlta felül a DVSC-t, míg a Fradi négy góllal volt jobb a Dunaferrnél.

A harmadik helyért vívott találkozón az újvárosiak 27–24-re legyőzték a DVSC csapatát, míg a zöld-fehér döntőben a Győri Audi ETO 35–28 arányban diadalmaskodott a Budapest Bank-FTC ellen.

A Halászi Takarék Magyar Kupa döntő menetrendje:
Április 12., szombat:
17.45: DVSC-Aquaticum–Dunaferr NK (tv: Sport1, élő)
20 óra: Győri Audi ETO KC–Budapest Bank-FTC (tv: Sport1, élő)
Április 13, vasárnap:
15 óra: bronzmérkőzés
17:30: döntő (Sport1, élő)
Az eddigi MK-győztesek:
11-szeres: Vasas SC, FTC
5-szörös: DVSC, Dunaferr SE
3-szoros: Bp. Spartacus SC, Győri Graboplast ETO
2-szeres: Vörös Lobogó Magyar Posztó, TFSE
1-szeres: Bp. Vörös Meteor, Bp. Szikra, Goldberger SE, Bakony Vegyész, Építők KC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában