Helyi közélet

2008.04.11. 16:53

Hofira emlékeznek Debrecenben

<p>Debrecen - Annak idején, 1960-ban a Fészek klubban győzte meg Hoffman Géza a Csokonai direktorát, Szendrő Józsefet, hogy színpadra termett.</p>

A színház „feje” mindössze egy névváltoztatáshoz ragaszkodott, így „született meg” Hofi Géza.

Bár több jelentős darabban is szerepelt – mint a Pygmalion vagy a Koldusopera – mindig csak a beugró maradt, nem találta meg számítását a cívis teátrumban. Nem így a környék kultúrházaiban, ahol sokat haknizott, megalapozva ezzel hírnevét. Végre igazán testreszabott szerepekben brillírozhatott, és a kedvenc műfaját, a paródiát is gyakorolhatta.

Három év után mégis tovább állt, majd 1967-ben berobban a köztudatba, a Magyar Rádióban előadott Fesztivál vízió című magánszámával. A többi már történelem. Leghíresebb dalait gyűjtötte egy csokorba a Cotton Club Singers, akik április 18-án, ugyanazokon a deszkákon elevenítik meg a nagy nevettető emlékét, ahol egykoron ő kezdte a pályáját.

Hofimánia című koncertjükön számos meglepetés várja a nézőket, többek között Hofi eredeti felvételekről „kapcsolódik” be a quartett műsorába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában