Helyi közélet

2008.03.11. 06:49

Várják a vendégeket húsvétra Debrecenben is

<p>Debrecen – Sokan pihennek majd hazai szállodákban a húsvéti ünnepek alatt. Ma már egyre többen döntenek úgy, hogy az ünnepeket nem locsolkodással, otthon töltik, hanem elutaznak valahová pihenni, feltöltődni.</p>

Rövid körképünkben megyei szállodákat kérdeztünk arról, hogyan készülnek az ünnepekre. A debreceni Best Western Hotel Kálvinban négy napos – három éjszakás, valamint három napos – két éjszakás csomagokat kínálnak a vendégeknek.

A felnőttek húsvétilocsolóbálon szórakozhatnak, de a gyerekekre is gondoltak: számukra habos-kakaós „kalácsparty” és húsvéti tojásfestés is lesz.

A menüben a hagyományos húsvéti étkek dominálnak majd, úgy mint bárány, sonka és tojás – tudtuk meg a szálloda igazgatójától, Bakóné Vass Lenkétől. A hajdúszoboszlói Barátság Gyógy- és Wellness Szállodában elsődlegesen belföldi, visszatérő vendégek alkotják ilyenkor a vendégkört, idén azonban Németországból is érkeznek pihenni vágyók – informált bennünket a szállodaigazgató Istók Csaba.

Mint mondta, előre borítékolható ilyenkor a teljes kapacitás. Ők is kedveskednek locsolóbállal, ahol gálavacsora, élőzene, és színvonalas műsorok szórakoztatják majd a vendégeket.

Napközben elsősorban a gyermekek részére szerveznek húsvéthoz kötődő animációs programokat (nyuszitojáskeresés, tojásfestés, locsolóvers-mondó verseny). Természetesen a gasztronómiai kínálatuk is igazodik a húsvéthoz: a svédasztalos reggelinél a sárgatúró, a parasztsonka, a főétkezéseknél a bárányból és nyúlból készült ételkülönlegességek, tojásételek a meghatározóak.

A debreceniCívis Grand Hotel Aranybikában is foglalt már a szobák 80 százaléka. Itt is lesz locsolóbál az Üvegteremben, a gyerekeknek napközben játszóház, tojásfestés, és mint rendszeresen, a szálloda által kínált programokon, wellness szolgáltatásokon túl a vendégek minden bizonnyal a helyi nevezetességeket is megnézik majd – mondta el kérdésünkre Nagy Gáspárné szállodaigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában