Helyi közélet

2008.03.31. 06:35

Vége a debreceni reklámtábla-erdőknek?

<p>Debrecen – A kihelyezett reklámtáblák átfogó ellenőrzése várható annak érdekében, hogy a debreceni városképet elsősorban az épülethomlokzatok, az utak melletti zöldterületek határozzák meg – mondta a HAON-nak Áts László.</p>

A polgármesteri hivatal műszaki osztályának vezetője a főépítész utasítására hivatkozott, miszerint az egész város területén egységes elvek szerint kívánnak eljárni.

Az már mindenki számára természetesnek tűnik ugyanis, hogy a belvárosban szigorú szabályokat követve lehet reklámokat elhelyezni.

„Ugyanilyen fontos a külső területeken, kertségekben élők esztétikai védelme, illetve a városba érkezők első benyomása Debrecenről.

Néhány hivatali ügyintéző kifejezetten a szabálytalanul elhelyezett építmények ellenőrzését végzi majd, mert rohamos tempóban szaporodnak a városkép szempontjából nem kívánatos reklámhordozók. A közterületeken lévő táblák ügyében pedig az egy évre szóló szerződéseket sok esetben már most sem hosszabbítják meg” – áll az indolásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában