Helyi közélet

2008.03.19. 06:47

Susmus

<p>A Fidesz felelőtlenségének ismételgetése, hogy a hatalomszerzés érdekében akár a csillagot is lehazudja az égről, nem válasz milliók kétségeire, ráadásul a koalíció ugyanezt csinálta. Ha tetszik, ha nem, ezen a pályán kell focizni<STRONG>. Ratalics László</STRONG> jegyzete</p>

Erősödőben a koalíciós susmus. A népszavazás után a mártírabb lelkületű reformerek is kezdik belátni, hogy az ország nagyobb része, már elnézést, de csomolungmai magasságból tojik Ferenc próféta látomásaira.

Nem kell különösebb jóstehetség ahhoz, hogy az egészségügyi biztosítós modell ugyanúgy bukik, ha a nép szavazhat róla, mint a vizitdíj, a kórházi napidíj, és a tandíj.

Az emberek zömének az öngondoskodás víziója ma annyira vonzó mint egy életfogytos misszionáriusi állás Bagdad-alsón.

És meg is lehet érteni a 60-70 ezres nyugdíjból, 80-90 ezres fizetésből élő sokaságot; még jó, hogy minden forintba kapaszkodnak és szinte feloldhatatlan bizalmatlansággal viseltetnek az egészségügy korlátozott piacosítása iránt.

A kormányfő lassan ráébred: bár két éve másról sem beszél, mint a reformokról, az ország egy része egyszerűen nem képes gondoskodni magáról.

Egy másik jókora halmaz pedig nem is akar, sőt kifejezett lelki szükséglete az állami atyáskodás.

Ha velük nem kalkulálnak, az újabb népszavazás kimenetele se kétséges. A jó politikus alkalmazkodik a terepviszonyokhoz, különben előbb-utóbb orra bukik. A Fidesz felelőtlenségének ismételgetése, hogy a hatalomszerzés érdekében akár a csillagot is lehazudja az égről, nem válasz milliók kétségeire, ráadásul a koalíció ugyanezt csinálta.

Ha tetszik, ha nem, ezen a pályán kell focizni. Ez a mi kis grundunk, magunk hánytuk össze.

Ratalics László

  • Bátorság!
  • Apró, kéjes sikolyok
  • Mit szólsz, Albert?
  • Tötyögõ
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában