Helyi közélet

2008.03.27. 14:31

Pályáztak, s nyertek

<p>Nyírábrány – Az Országos polgárőr Szövetség által kiírt Környezetvédelmi pályázatára a Polgárőrség Nyírábrányi Egyesülete sikeresen pályázott.</p>

A pályázat célja az illegális hulladéklerakó helyek felderítése és az illetékes hatóságok értesítése.

Az egyesület a pályázat három hónapja alatt bejárta községünket, övező erdőségeket, mezőket, tájvédelmi körzeteket.

A felderített illegális hulladéklerakó helyek összesen mintegy 2775 m2 területen találhatók és körülbelül 243 m3 hulladékot rejtenek.

A hulladékok mennyiségéről és a helyszínekről fényképfelvételek készültek, valamint a megyei Mezőgazdasági Hivatal munkatársa GPS segítségével beazonosította a pontos helyszíneket is.

Egyesületünk felderítő tevékenysége kapcsolódott, illetve szerves része lett annak a nagyszabású pályázatnak, amit a Polgármesteri Hivatal írt és adott be a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium „Pályázat az illegális hulladéklerakók felszámolására” kiírására.

Az egyesület a pályázat befejeztével sem hanyagolja el környezetünk védelmét, az illegális hulladéklerakó helyek fokozott ellenőrzését, tehetik ezt már gépkocsi nélkül is, hiszen szolgálatba állt a polgárőrség lovas járőr csoportja. A lovas járőrnek elsődleges feladata lett és lesz a természet védelme, a környezetkárósítok „lefülelése”, a felfedezett tevékenység, illetve az elkövetők adatainak felírása és jelentése az illetékes hatóságoknak.

Az egyesület kéri a lakosságot, hogy saját, illetve gyermekeink, unokáink jövője érdekében ne az erdőkbe, mezőkre, tájvédelmi körzetekbe hordják ki a szemetet, hulladékot, hanem használják ki a szervezett szemétszállítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában