Helyi közélet

2008.03.15. 10:40

Ön mit csinál húsvétkor?

<p>Debrecen – Húsvétkor van, aki a hagyományokat tisztelve várja a locsolkodókat, ám egyre többen elutaznak otthonról pihenni, országot látni. Megkérdeztük, ön mit csinál húsvétkor? <dia width="850" height="630" alt="Ön mit csinál Húsvétkor? 2008.03.15."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_n_mit_csin_l_H_sv_tkor__2008_03_15_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Ön mit csinál Húsvétkor? 2008.03.15." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-megkerdeztukhusvet.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

Nagy nap lesz a húsvét első napja, ugyanis a két kisfiamnak ekkor tartjuk a keresztelőjét. Családi összejövetel lesz. Van egy lányom is, akivel várjuk majd a locsolkodókat. A gyerekekkel készítünk majd húsvéti tojásokat is.
Bara Mariann
Gyesen lévő anya

Húsvét első napján a nagyszülőkhöz szoktunk utazni, akik nem Debrecenben laknak. A második napon őrizzük a hagyományokat, várjuk a locsolkodó fiukat. Tojásokat is festünk, idén egy új technikát próbálunk majd ki.
Dobi Mária
Gyeden lévő anya

Húsvét napján mindig elmegyek templomba. Meglátogatom az unokáimat, akiknek viszek pénzt és csoki tojást is, mert ezeket nagyon várják. Hagyományos tojást már nem festek. Ezen kívül pihenek és élvezem a nyugalmat.
Major Sándorné
nyugdíjas

Szerintem a nyíregyházi állatkertbe fogunk menni a gyerekkel, majd a nagyihoz, vidékre. Ott várjuk majd a locsolkodókat. A lányom még csak négy éves, de idén már megpróbálunk tojást festeni az unokatestvéreivel közösen.
Nagyné Németh Marietta
Gyeden lévő anya

Pénteken és szombaton koncertem lesz Budapesten. Vasárnap leszek csak Debrecenben, rövid időt töltök itthon. A barátnőmhöz szoktam elmenni. Tojást is festek viasszal, mert ez nálunk családi hagyomány.
Horváth Dániel
tanár és zenész

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában