Helyi közélet

2008.03.18. 14:24

Európai életutak találkoznak

<p>Debrecen – Két ország nyelvének, kultúrájának különbözőségeit és közös vonásait mutatja be a Német Kulturális Fórum szervezte, hamarosan megnyíló kiállítás a Debreceni Egyetemen.</p>

A debreceni Német Kulturális Fórum – együttműködésben a pécsi Lenau-házzal – „Németek Magyarországon, magyarok Németországban – Európai életutak” címmel rendez tárlatot március 28-ától április 22-ig, a Debreceni Egyetem Élettudományi Központjában (Debrecen, Egyetem tér 1.). A kiállításon – mely már Berlinben és Budapesten korábban megtekinthető volt –, a látogatók betekintést nyerhetnek, mennyiben különbözhet két ország nyelve és kultúrája. Megismerkedhetnek többek között Szt. István és Gizella, Szt. Erzsébet, Eötvös Loránd, a Haller család, Moholy-Nagy László, Kertész Imre és Joschka Fischer életútjával is – tudatta a HAON-nal a Német Kulturális Fórum részéről Lukas Wiesehöfer.
A kiállítás megtekinthető mindennap 9 és 19 óra között. A belépés a budapesti Német Nagykövetség és a Robert Bosch Alapítvány nagylelkű támogatásának köszönhetően díjtalan. A kiállítás megnyitóját március 28-án, pénteken 17 órakor tartják – tette hozzá Lukas Wiesehöfer.

További információk:

http://www.dzm-museum.de/Deutsche-Ungarn

http://www.dzm-museum.de/nemetek-magyarok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában