Helyi közélet

2008.03.07. 14:43

Együtt a 2010-es vízilabda EB-ért

<p>Nagyvárad - A 2010-es vízilabda Európa-bajnokság közös ügy, amelynek sikeréért mindkét fél kész megtenni mindent, hogy Debrecen és Nagyvárad közösen rendezhesse meg a kontinensviadalt.</p>

Mindezt a magyar és román fél képviselői fogalmazták meg azon a csütörtöki nagyváradi munkamegbeszélésen, amely az EB-prezentáció előkészítését célozta.

A magyar és román vízilabda-szövetség elnöke, dr. Martin György és George Gaita, illetve az előkészítő bizottság vezetői, Orendi Mihály és Petrut Dragan vezetésével tartott találkozón a partnerek meghatározták a tervezet sikerét elősegítő pontokat, és egyeztettek logisztikai és programszervezési kérdésekben.

A vízilabda világversenyek történetében abszolút premiernek számító tervezetet – két ország két városa lenne az EB házigazdája – a szervezők olyan kezdeményezésnek szánják, amely új dimenziókat nyithat a sportág számára, ugyanakkor tökéletesen illeszkedik az Európai Unió keretében favorizált regionális fejlesztési trendekhez. Az EB rendezési jogáról március 23-án az eindhoveni úszó EB alkalmával hoznak döntést.

Az előkészítő munka következő állomásaként március 13-án Nagyváradon találkozik a két partnerváros polgármestere, Kósa Lajos és Mihai Groza, a megbeszélés elsősorban a két város pénzügyi szerepvállalásának kérdését igyekszik rögzíteni.

  • A legfrissebb sporthírek
  • Minden, ami Loki
  • DKSE-hírek
  • Ezek is érdekelhetik