Helyi közélet

2008.03.10. 13:10

Byblos étterem: A „kicsiknek” nincsenek kiváltságaik

<p>Debrecen – A Byblos kérése ellenére hétfőn reggel kikapcsolták az áramot és a vizet az ételbárban, az Unió áruház földszintjén, bár a kártérítési tárgyalások még nem fejeződtek be. &#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/byblos-gyros.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

Mint arról korábban beszámoltunk az üzlet a Paletta tulajdonából a Hélinvest Kft.-hez került, anélkül, hogy erről értesítették volna az üzlet bérlőjét, Josef Albertet. A bérleti szerződés azonban még mindig a Palettához köti a Byblost.

Múlt héten elkezdték a kártérítési tárgyalásokat, ahol Kotosman Zoltán, a Hélinvest Kft. vezetője és Ludman Józsefné, a Paletta ügyvezetője úgy nyilatkozott hajlandó kártérítést fizetni, de annak mértékéről nem beszéltek.

Mint Pásztor Ritától az ételbár ügyvezetőjétől megtudtuk, nyolc nap áll rendelkezésükre, hogy kártérítési igényüket benyújtsák, ezért is kérték március 7-én a Paletta budapesti jogi képviselőjétől, hogy ne kapcsolják ki a vizet és az áramot, amíg a tárgyalások be nem fejeződnek.

Bár választ nem kaptak, de vélelmezték, hogy kérésüket tudomásul vették, ezért is lepődtek meg, amikor hétfőn reggel munkára készen a szolgáltatások hiányát tapasztalták.

Az építkezés dolgozói azt mondták; nemcsak hogy kikapcsolnak minden szolgáltatást, de még a héten megkezdik az üzlet bontását is. Felháborodásukat tovább fokozta az is, hogy a hasonló helyzetben lévő mobiltelefonokat forgalmazó üzlet, eddig kisebb kellemetlenségektől eltekintve nem szenvedett semmilyen hátrányt az átépítés miatt.

– Azt mondták a Pannon nem zavarja a felújítási munkákat, mert van saját áram és vízhálózata, ma mégis miattuk kellett visszakapcsolni mindkettőt egy rövid időre, amíg külön vezetékeket kaptak – érzékeltette a hátrányos megkülönböztetést Pásztor Rita, a Byblos ügyvezetője.

Elmondása szerint Kotosman Zoltán, a Hélinvest Kft. vezetője úgy nyilatkozott; nem vállalja a felelősséget, hogy továbbra is az életveszélyes üzletben maradjanak, bár korábban Ludman Józsefné, a Paletta ügyvezetője ezt megtette.

- F. Á. -

 • Főbérlő nélkül maradt a Byblos
 • Tűz az Unió Áruházban
 • Felújítják az Unió Áruházat
 • Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában