Helyi közélet

2008.03.11. 15:53

Börtön az értesítők elásásáért

<p>Debrecen – télet született – bár még nem jogerős – annak a postásnak az ügyében, aki február 25-én debreceni lakásának udvarán elásta a március 9-i népszavazásról szóló értesítők egy részét.</p>

Ítélet született – bár még nem jogerős – annak a postásnak az ügyében, aki február 25-én debreceni lakásának udvarán elásta a március 9-i népszavazásról szóló értesítők egy részét.

Egész pontosan 732 darabot, és ezzel megakadályozta, hogy azok február 22-én 15 óráig eljuthassanak a jogosultakhoz. Tette mindezt annak tudatában, hogy az értesítők sajátosságairól, illetve azok kézbesítési rendjéről előzetesen oktatásban részesült.

– A bíróság a terheltet népszavazás rendje elleni bűntettben marasztalta el és 8 hónap, két évre felfüggesztett, börtönre ítélte – tudtuk meg a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság szóvivőjétől, Figula Ildikótól. Mint elmondta, a postást előzetes mentesítésben részesítették.

Az ítéletét az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője három nap gondolkodási időt kért annak eldöntésére, hogy fellebeznek-e.
Elásta egy debreceni postás a népszavazási értesítőket - azonnal kirúgták

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában