Helyi közélet

2008.03.11. 15:11

Az egekben a dízel üzemanyag ára (is)

<p>Debrecen - A szállítmányozással foglalkozó, de bármilyen más profilú, ám jelentősebb darabszámú járműflottát üzemeltető vállalkozások vezetői valóságos drámaként élik meg azt a folyamatot, ami az üzemanyagárak terén végbemegy.</p>

Szerdától ismét hat forinttal emelkedik a dízelolaj ára, így lesz olyan töltőállomás az országban, ahol 326 forintért adnak egyetlen liter dízel üzemanyagot.

Portálunk által megkérdezett vállalkozók egyetértenek abban, hogy ilyen drasztikus költségnövekedést képtelenség úgymond „lenyelni”, más kérdés, hogy csak keveseknek van módja akár részlegesen is az ügyfelekre hárítani a többletet.

A Hajdú Volán autóbuszai az elmúlt évben hozzávetőleg 8 millió liter gázolajat fogyasztottak, idén ugyanekkora mennyiségért (a mai árakon számolva) 360 millió forinttal kell a vállalatnak többet fizetni - tudta meg portálunk Varga Sándortól, a cég gazdasági vezérigazgató-helyettesétől. Hozzátette: tavaly március óta 55 forinttal drágult a gázolaj literje.

  • Megszűnik a 98-as benzin
  • Drágább a gázolaj, mint a benzin
  • Benzin: Sok kicsi sokra megy
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában