Helyi közélet

2008.03.24. 10:06

A vagyonőrnek is udvariasnak kell lennie

<p>Debrecen-Ügyfelekre épülő, ügyfelekkel foglakozó közszolgáltatónál, hivatalokban, postán, stb. alapvető norma az udvarias magatartás. Ezek vonatkoznak az ilyen helyeken szolgálatot teljesítő vagyonőrökre is.</p>

A Napló március 3-ai számában olvastam a telefonkönyv átvételével kapcsolatos cikket.
Mély felháborodásom miatt írom le gondolataimat. Ügyfelekre épülő, ügyfelekkel foglakozó közszolgáltatónál, hivatalokban, postán, bankokban stb. alapvető norma az udvarias magatartás, az ügyfelek maximális kiszolgálása.
Ezek vonatkoznak az ilyen helyeken szolgálatot teljesítő vagyonőrökre is.
Abban az esetben is, ha az ügyfél nem kellőképpen viselkedik. Nyugodt, határozott magatartással kell az ügyfelekkel beszélni, a dolgait elrendezni és megfelelően tájékoztatni.

Jelen esetben teljesen megértem az ügyfelet és igazat adok neki.
Az a vagyonőr, aki üvölt az ügyféllel az nem alkalmas erre a feladatra, de megkérdőjelezem azt is, hogy a személy és a vagyonvédelem sok más területén is el tudja-e látni a feladatát.

Ezen el kellene gondolkodni a közvetlen felettesének is. Itt a vagyonőr súlyos hibát követett el, és ez akkor is megismétlődhet, ha áthelyezik másik szolgálati helyre. Ebben az esetben a vagyonőr nem csak a megbízóját, hanem magát a debreceni 15-ös postát is lejáratta, ahol naponta több száz ember fordul meg ügyei intézése végett.
Nem mindegy, mert ez a posta vezetése, postásai, ügyfélszolgálati dolgozói kiváló kollektívát alkotnak, munkájukat maximálisan, fegyelmezetten, odaadóan és jó szakmai felkészültséggel végzik.
Emberileg közvetlenek, humánusak. Ebben nagy szerepe van a posta vezetőjének és közvetlen munkatársainak.

Azt írja a sértett ügyfél, hogy mivel a vagyonőr nem a posta alkalmazásában áll, a vezető nem tehet semmit. Ez így nem helytálló.
A posta vezetője kérheti a biztonsági szolgálat vezetőjét, az illetékes vagyonőr felettesét, hogy helyezze el máshová, mert nem hajlandó ezek után vele dolgozni. Számtalan példa volt már erre a korábbi esetekben is.
A biztonsági szolgálat vezetőjének is érdeke, hogy ezt megtegye.
-Kocsis Ferencné, Debrecen-

  • Meglopott vagyonőr
  • A biztonsági őr nem hibázott
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában