Helyi közélet

2008.03.25. 11:00

A jó pedagógusra szükség van

<p>Debrecn - Március 4-én a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Házának Pódiumtermében láttam egy nyugdíjba vonuló pedagógusnő, Szendiné Margó, a gyerekeink Margó nénijének búcsúztatását, egy igényes kulturális műsor keretében.</p>

Szülők, volt pedagógustársak, volt tanítványok, igazgatók, kedves ismerősök búcsúztak emberségét, gyermekismeretét, gondos pedagógiai munkáját megköszönve.

Mint szülőt, nagyon megragadott a volt tanítványok rajongása, ahogyan Margó nénijük életútját, emberi nagyságát dalba, versbe, prózába foglalták. Szem alig maradt szárazon a teremben...

Margó néni ars poeticája a visszatekintése során tükrözte, megerősítette bölcsességét, igaz emberségét, az oktatás, a kultúra iránti szeretetét.
Így, a Nőnap közelében örültem, hogy nem csak azon az egy napon részesülnek a nők ilyen csodálatos ajándékban.

Bebizonyosodott Szendiné Margó közel 40 éves életpályájának, nyugalomba vonulásának kapcsán, mily pótolhatatlan érték a szogálatát szeretettel és hozzáértéssel felvállaló nő – pedagógusként – a mindenkori társadalom számára. Becsüljük meg őket!
Derencsényi István (egykori szülő), Debrecen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában