Helyi közélet

2007.12.28. 14:43

Terítéken a szilveszter

<p><P>Debrecen-Szórakozóhelyek, házibulik vagy éttermek csak néhány ötlet, ahol el lehet tölteni az év utolsó napját, mi ez utóbbiak ajánlataira voltunk kíváncsiak, így szilveszter közeledtével.</P>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/szilveszterre_k%C3%A9sz%C3%BClnek.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/szivezterre_k%C3%A9sz%C3%BCl_a_klub_barab%C3%A1s_%C3%A9t.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Ha valamelyik belvárosi étteremben szeretné búcsúztatni az óévet, akkor minél gyorsabban foglaljon magának asztalt, ha még talál.

Gombával és kolozsvári szalonnával töltött fóliában sült pisztráng – természetesen csak éjfél előtt, nehogy elússzon a szerencsénk –, Tokaji aszúval ízesített libamáj terrint, malacsült, tárkonyos vadragu leves és még sok hasonló ínyencség várja azokat, akik még időben befizették a tizenkétezer forintot az egyik legelegánsabb debreceni étterembe.

Almási István azt is elmondta, hogy már 13 éve rendeznek szilveszteri mulatságot, sőt régen, még élő malacot is körbehordoztak a szakácstanoncok, hogy mindenki meghúzhassa a szerencsehozó malacka farkát.
Itt már novemberben elkelt minden hely, s így százhúsz ember köszönti majd zenés vigassággal az újévet.
Egy másik szintén belvárosi étteremben karaoke, élőzene és tombola várja majd az ünnepelni vágyókat. Nagy László rendezvényfelelős szerint az egyik különlegesség a kétféle választható menüsorból a mangalicaszűzpecsenye vörösboros aszalt szilvába töltött libamájjal.
Emellett sütőtök krémleves, rozmaringos borjú vesepecsenye és még sok más várja a náluk ünneplőket. Bár még volt, aki a napokban foglalt asztalt, de már néhány helyet leszámítva itt is teltház van.

Az étterem party szervizesei még további két helyen szerveznek óévbúcsúztatót, ahol az egyik svédasztalos, a másik pedig, batyus buli lesz.
Az előbbi nyolcezer-ötszáz forintos belépő melletti korlátlanételfogyasztással és a hatvanas évek rock ’n’ roll partijával várja az érdeklődőket.
Az utóbbiban pedig, kétezer-ötszáz forint befizetése után hajnalig énekelhetnek az újévet köszöntők, s korlátlanul hozhatnak magukkal ételt és italt is.

De akárhol is töltik majd a szilvesztert, ne feledjenek el hangosan kiabálni és trombitálni, hogy a rossz szellemeket elűzzék, s lencsét vagy malacot enni, hogy a jó szerencsét magukhoz vonzzák az új esztendőben.

Kapcsolódó anyagok:

  • Az étterem a legnagyobb üzlet a világon?
  • Keressük a megye legjobb éttermeit
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában